search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:10
MENU CLOSE

Προσοχή: Νέος σοβαρός κίνδυνος για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία

11.06.2018 14:04
Προσοχή: Νέος σοβαρός κίνδυνος για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία - Media

 

Η στυτική δυσλειτουργία, εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί στην υγιή σεξουαλική ζωή των ανδρών, μπορεί να κρύβει και σοβαρότατους κινδύνους συνολικά για την υγεία τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη της περίφημης ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Johns Hopkins που διεξήχθη σε 1.900 άνδρες σε διάστημα τεσσάρων ετών έδειξε ανησυχητικό συσχετισμό της στυτικής δυσλειτουργίας με καρδιακά νοσήματα.

Η μελέτη έδειξε ότι άνδρες που έχουν πρόβλημα διατήρησης της στύσης τους κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο να πάθουν έμφραγμα, άλλη καρδιακή πάθηση ή και εγκεφαλικό.

Σημειώνεται ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε υψηλή πίεση ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και «χτυπά» περίπου έναν στους δέκα άνδρες στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Johns Hopkins τόνισαν ότι από τα ευρήματα της μελέτης θεωρούν τη στυτική δυσλειτουργία ως έναν σημαντικό δείκτη κινδύνου για καρδιακά νοσήματα.

Τόνισαν δε ότι, ακριβώς επειδή οι άνδρες σπεύδουν στο γιατρό αν παρουσιάσουν προβλήματα με τη στύση, ενώ αντίθετα δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για την καρδιά τους, καλό είναι οι γιατροί να ελέγχουν και την καρδιά αν εμφανιστεί ασθενής με στυτική δυσλειτουργία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:09