04/12/2020 13:26:45

Ρήγας: Μέσα στην Βουλή θα κριθούν άπαντες, από το ΚΚΕ ως τη ΝΔ για το όνομα της ΠΓΔΜ

Π. Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται - Media

 

«Ολοκληρώνεται μία διαπραγμάτευση, προς όφελος και των δύο πλευρών. Κοιτάμε την Ιστορία και υπερασπιζόμαστε το έθνος, κυρίως για την επόμενη ημέρα, ιδίως στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων», είπε ο κ. Ρήγας, σημειώνοντας σε άλλο σημείο ότι «δεν κρυβόμαστε πίσω από εθνικισμούς και ρητορείες που προσέφεραν κακές υπηρεσίες στο ελληνικό έθνος, με την Μικρασιατική Καταστροφή και την Κύπρο. Αυτά θέλουν; Μέσα στη Βουλή θα κριθούν άπαντες, όλα τα κόμματα θα πάρουν θέση αύριο, από το ΚΚΕ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, ας μας πει τι συμφωνία είχε κάνει και ποια ονόματα είχε προτείνει», συνέχισε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη, με διαρροές τις οποίες φαίνεται να έκανε, μίλησε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes, υπερασπίστηκε τη γραμμή του 2008 και του 1997».

«Αλλά ο κ. Μητσοτάκης», όπως είπε, «για άλλη μία φορά καθοδηγείται από την ακροδεξιά αντίληψη εντός ΝΔ, έχει εναποθέσει τα πάντα στο να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παρά ταύτα, «δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής, υπάρχει μία έντιμη συμφωνία και τηρείται για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, να σταματήσει η διαπλοκή. Και αυτό τηρήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», όπως τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.