01/06/2020 05:54:08

Εργένηδες σπεύσατε: Στη Μογγολία οι γυναίκες αναζητούν συζύγους - Αλλά υπό προϋποθέσεις

Εργένηδες σπεύσατε: Στη Μογγολία οι γυναίκες αναζητούν συζύγους - Αλλά υπό προϋποθέσεις - Media

 

Αν δεν έχετε πρόβλημα με το κλίμα -χαρακτηριστικό της στέπας που καλύπτει μεγάλο κομμάτι της χώρας- και σας ενδιαφέρει να παντρευτείτε μια μορφωμένη γυναίκα καριέρας, τότε η Μογγολία ίσως και να είναι ιδανικός προορισμός.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι γυναίκες της Μογγολίας δυσκολεύονται να βρουν συζύγους, με τα στατιστικά να αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της χώρας Ουλαανμπατάρ πραγματοποιούνται 8,9 γάμοι ανά 1.000 άτομα, ενώ το 2007, είχαμε 22,9 γάμους ανά 1.000 άτομα.

Παράλληλα, η παράδοση θέλει τις γυναίκες να παντρεύονται πριν τα 29 χρόνια τους, γεγονός που τους ασκεί πίεση, καθώς, ταυτόχρονα, επιδιώκουν να κάνουν και καριέρα και, επίσης, θέλουν σύντροφο στο ίδιο κοινωνικό status με αυτές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι πλέον οι γυναίκες στη Μογγολία ενδιαφέρονται για συζύγους που να βρίσκονται σε ίσο και υψηλότερο κοινωνικό σκαλοπάτι και όχι άνδρες χαμηλής μόρφωσης και άξεστους.

Σημειώνεται ότι η κρίση της δεκαετίας του 1990 στη χώρα οδήγησε πολλούς άνδρες στην ανεργία, ενώ στη συνέχεια η μόρφωση και απασχόληση των γυναικών στηρίχθηκε πάρα πολύ.

Πληροφορίες: Guardian/Spurtnik

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.