search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:11
MENU CLOSE

Σέρρες: Επεισοδιακή υποδοχή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή (Video)

29.06.2018 08:15
Σέρρες: Επεισοδιακή υποδοχή στον Παναγιώτη Κουρουμπλή (Video)  - Media

 

Αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες πολιτών ήρθε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις Σέρρες, στις επετειακές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης. 

«Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.

 

 Η συμφωνία για το ονοματολογικό δίνει πάρα πολλά στοιχεία που διεκδικούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής

“Η συμφωνία (των Πρεσπών) δίνει πάρα πολλά στοιχεία που διεκδικούσαμε όλα αυτά τα χρόνια” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του από τις Σέρρες, όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κουρουμπλής, η συμφωνία “αποκόπτει όλους αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούσαν ότι ήταν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την αρχαία σκέψη, τον αρχαίο πολιτισμό, την αρχαία ελληνική γλώσσα, τους αποκοπτεί από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας”.

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες και τις αποδοκιμασίες πολιτών τόσο κατά την κατάθεση στεφάνων όσο και κατά την παρέλαση που ακολούθησε, ο υπουργός τους κάλεσε να σκεφθούν ήρεμα αν “συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους (της πΓΔΜ)” και πρόσθεσε: “Αν μου πουν ότι συμφέρει, εγώ θα είμαι μαζί τους”.

“Η Ελλάδα δεν ζητεί από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν” τόνισε ο υπουργός και σημείωσε: “Κατανοώ την αντίδραση αλλά δεν συμφωνώ με τον κόσμο, είναι μία λειτουργία παρορμητική, δεν έχει τη βάση της ηρεμίας να σκεφτούμε και να δούμε τι συμφέρει τη χώρα. Δηλαδή εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι αυτοί που έδωσαν σε 140 χώρες το όνομα ‘Μακεδονία’; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας έδωσε το ’77 τη γλώσσα;”.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τη φωνή του λαού αλλά, όπως είπε, “από εκεί και πέρα κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αυτή την υπόθεση και παίζουν στο συναίσθημα του λαού” και αυτούς, όπως τόνισε, “θα τους ξεράσει η ιστορία”.

Με αφορμή εξάλλου τη σημερινή ημέρα και τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών, ο κ. Κουρουμπλής είπε: “Είναι μια ημέρα εθνικής συλλογικής μνήμης, μια ημέρα που το αποτέλεσμά της ήταν γεγονός πριν από 105 χρόνια γιατί το έθνος ενωμένο, μπήκε μπροστά στον Α’ και στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Όμως μετά από πολύ λίγα χρόνια τον νικητή, τον οργανωτή, για να μπορέσει το έθνος να κάνει αυτούς τους αγώνες, ένα μέρος του ελληνικού λαού του έριξε το ανάθεμα και ήρθε μετά ο διχασμός και η μικρασιατική καταστροφή. Εγώ ως άνθρωπος πρώτα κατανοώ το συναίσθημα πολλών ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της έννοιας του πατριωτισμού. Ολοι είμαστε πατριώτες, κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον. Ολοι αγαπούμε την πατρίδα και πιστεύω πως αυτός ο πατριωτισμός έχει μέσα του το στοιχείο της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους λαούς. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλη αυτή την πορεία και να βρεθεί ο τόπος στο ξέφωτο αυτών των μεγάλων και δεινών προβλημάτων που βρέθηκε τελευταία χρόνια”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39