search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Τροχαία: Πάνω από 204 παραβάσεις στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης μέσα σε μια μέρα – Ποια είναι τα διοικητικά μέτρα (Video)

29.06.2018 14:23
Τροχαία: Πάνω από 204 παραβάσεις στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης μέσα σε μια μέρα – Ποια είναι τα διοικητικά μέτρα (Video) - Media

 

Στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) πραγματοποιήθηκαν πάνω από 204 παραβάσεις από οδηγούς, σύμφωνα με ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Τροχαία, 186 από τις παραβάσεις αυτές αφορούσαν Ε.Ι.Χ., οι 12 φορτηγά και οι 6 λεωφορεία. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Σημειώνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. ( Point System ), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η χρήση της Λ.Ε.Α. προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών.

Τέλος, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, δηλαδή αιφνίδιους ελέγχους, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13