search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία

02.07.2018 14:40
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία  - Media

 

Πατέρας και γιος, 75 και 45 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Κάτω Αχαΐα του Νομού Αχαΐας.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά τη διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση αρχαιολογικών ευρημάτων από δύο Έλληνες στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας.

Σε έρευνα που έγινε σε σιδηρουργείο ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις εικόνες μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, χάρτης με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων.

Από την αστυνομία διευκρινίζεται ότι οι κατασχεθείσες εικόνες, επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: αρχείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09