search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Ο τρόμος του βυθού: Τι βρήκαν δύτες που βούτηξαν στα βαθιά (Photos)

10.07.2018 14:48
Ο τρόμος του βυθού: Τι βρήκαν δύτες που βούτηξαν στα βαθιά (Photos) - Media

Όχι το πλάσμα της φωτογραφίας δεν είναι ένας ψηφιακός εφιάλτης από κάποια ταινία μεσαιωνικού τρόμου με δράκους και άλλα τέρατα, αντιθέτως, είναι απολύτως υπαρκτό, κολυμπά στις θάλασσες του πλανήτη, είναι σπάνιο και εξαιρετικά τρομακτικό.

Πρόκειται για το σαυρόψαρο, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει σε βάθη άνω του ενός χιλιομέτρου και που φωτογραφήθηκε πριν από μερικές ημέρες από δύτες του ερευνητικού κέντρου του Ωκεανογραφικού Ιδρύματος (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας.

Οι δύτες έκαναν πολλές βουτιές στο διάστημα Μαΐου-Ιουλίου 2018 και ανακάλυψαν δεκάδες παράξενα πλάσματα που ζουν σε μεγάλα βάθη, εκεί όπου το φως του ήλιου δεν φθάνει σχεδόν ποτέ και που οι συνθήκες απαιτούν ειδική προσαρμογή για την επιβίωση.

Τα πλάσματα αυτά, ειδικά προσαρμοσμένα σε συνθήκες περιορισμένου φωτός, υψηλής πίεσης και χαμηλών θερμοκρασιών μοιάζουν με εξωγήινους τρόμους που ελοχεύουν στη λάσπη του βυθού, περιμένοντας θύματα ή πλήρως καμουφλαρισμένα στο περιβάλλον που ζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα τερατώδη αυτά θαλάσσια πλάσματα μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του NOAA και να δείτε τι άλλο αντίκρυσαν οι δύτες της αποστολής.

Πηγή φωτός: ΝΟΑΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:17