search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12
MENU CLOSE

Τεστ όρασης από τον υπολογιστή σας: Μόνο το 1% των ανθρώπων βλέπει αυτές τις λέξεις (test)

16.07.2018 09:02
Τεστ όρασης από τον υπολογιστή σας: Μόνο το 1% των ανθρώπων βλέπει αυτές τις λέξεις (test) - Media

 

Πόσο καλή είναι η όρασή σας; Μπορείτε να διακρίνετε τις λέξεις μέσα σε αυτές τις εικόνες;

Σε κάθε μία από τις εικόνες, υπάρχει μια λέξη. Κάτω από κάθε εικόνα υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές. Μπορείτε να διακρίνετε όλες τις λέξεις;

 

Όραση: Πώς να την βελτιώσετε με φυσικό τρόπο – Διατροφή και ασκήσεις

Η κακή διατροφή και οι κακές επιλογές στον τρόπο ζωής πλήττουν την όραση πιο γρήγορα από ό,τι θα γινόταν από την απλή διαδικασία της γήρανσης. Με την υιοθέτηση πιο υγιεινών για τα μάτια σας συνηθειών και διατροφής είναι εφικτή όχι μόνο η καθυστέρηση των προβλημάτων στα μάτια, αλλά ακόμη και η επιδιόρθωσή τους.

1. Διατροφή και όραση

Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, οι κολοκύθες, οι γλυκοπατάτες, οι κίτρινες πιπεριές και οι κρόκοι αυγών περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που προστατεύουν από τα προβλήματα που οφείλονται στην γήρανση και σχετίζονται με την τύφλωση και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επίσης, ο φρέσκος χυμός καρότου, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, είναι μια εξαιρετική συνήθεια που προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα των ματιών.

Επίσης, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, λεκιθίνη και κυστεΐνη είναι μια άλλη χρήσιμη προσθήκη στη διατροφή σας. Τέτοιες τροφές είναι το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα καρύδια, τα γαλακτοκομικά, το λάδι καρύδας και τα όσπρια. Αυτές οι τροφές προστατεύουν μειώνουν ειδικά τον κίνδυνο καταρράκτη.

Τα βατόμουρα, η μαύρη σταφίδα και τα goji berries είναι γεμάτα από ανθοκυανίνες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες που βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ματιών.

Ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί παρέχουν εν αφθονία απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην υγεία των κυτταρικών μεμβρανών στα μάτια.

Επιπλέον, οι βιταμίνες C και Ε, μαζί με τον ψευδάργυρο και τον χαλκό (μέταλλα), είναι επίσης χρήσιμα για τη διατήρηση της υγιούς όρασης. Τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης καλές πηγές βιταμίνης C, ενώ οι ξηροί καρποί με κέλυφος (κυρίως τα αμύγδαλα) είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και χαλκό. Το βόειο κρέας, το κρέας από κυνήγι και τα αυγά είναι πλούσιες τροφές σε ψευδάργυρο.

2. Ασκήσεις για καλύτερη όραση

“Ζέσταμα”: Τρίψτε τις παλάμες σας μαζί για να παράγουν θερμότητα και στη συνέχεια ακουμπήστε τις στα μάτια σας για πέντε δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτό τρεις φορές.

“Ρολάρετε” τα μάτια σας: Ξεκινήστε κοιτώντας ψηλά και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά κάντε κυκλικές κινήσεις κοιτώντας 10 φορές δεξιόστροφα και άλλες τόσες αριστερόστροφα.

Εστίαση: Κρατήστε ένα στυλό με το χέρι σας τεντωμένο, εστιάστε τα μάτια σας σε αυτό, και σιγά-σιγά φέρτε το πιο κοντά μέχρι να είναι περίπου 15 εκατοστά μακριά από τη μύτη σας. Στη συνέχεια, απομακρύνετέ το σιγά-σιγά προς τα πίσω, κρατώντας πάντοτε τα μάτια σας εστιασμένα σε αυτό. Επαναλάβετε 10 φορές συνολικά.

Μασάζ στους κροτάφους: Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, κάντε μασάζ στους κροτάφους σας με μικρές κυκλικές κινήσεις, 20 φορές σε μία κατεύθυνση και 20 στην άλλη. Επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες πάνω από το μεσαίο σημείο των φρυδιών στο μέτωπο και μετά κάτω από τα μάτια και στις δύο πλευρές της γέφυρας της μύτης.

Πηγή: iatropedia

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12