search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Σιγκαπούρη: Χάκερ έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ πολιτών και του πρωθυπουργού

20.07.2018 11:42
«Darkside»: Οι... φιλάνθρωποι χάκερς - Media

 

Μια άνευ προηγούμενου κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η κυβερνητική βάση προσωπικών δεδομένων υγείας της Σιγκαπούρης με τα προσωπικά στοιχεία περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων –ανάμεσά τους και του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ– να έχουν κλαπεί, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η “σκόπιμη, στοχευμένη και άρτια σχεδιασμένη” επίθεση είχε στόχο ασθενείς, οι οποίοι επισκέφθηκαν κλινικές από τον Μάιο 2015 έως τις 4 Ιουλίου φέτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

“Δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών συμμοριών”, αναφέρει το υπουργείο προσθέτοντας ότι οι δράστες επεδίωξαν να αποσπάσουν και απέσπασαν λεπτομέρειες σχετικά με τον Λι και τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε.

Το 2017 χάκερς είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση με στόχο το υπουργείο Άμυνας και είχαν αποσπάσει πληροφορίες για περίπου 850 υπαλλήλους και κληρωτούς στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59