01/04/2020 06:02:10

Κόντρα Ακρίτα-Κοντράρου για τη φωτογραφία απανθρακωμένων παιδιών: «Οι θέσεις της διαμορφώνονται ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα του θύτη»

Κόντρα Ακρίτα-Κοντράρου για τη φωτογραφία απανθρακωμένων παιδιών: «Οι θέσεις της διαμορφώνονται ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα του θύτη» - Media

 

H Eλενα Ακρίτα αφιέρωσε στην συνάδελφό της δημοσιογράφο Τζώρτζια Κοντράρου, η οποία δημοσιοποίησε φωτογραφία απανθρακωμένων παιδιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, το παρακάτω κείμενο από ανάρτηση της Αργυρώς Μουστάκα Βρεττού στο Facebook. Οπως γράφει η Ακρίτα το σπίτι του Κώστα και της Αργυρώς, που υπογράφει το κείμενο, κάηκε ολοσχερώς.

Αναλυτικά, το κείμενο:

«Αφήστε μας να τα θυμόμαστε να γελάνε. Αφήστε μας να τα σκεφτόμαστε με σταματημένο τον χρόνο Κυριακή 22 Ιουλίου να παίζουν στη θάλασσα και να χαίρονται τη ζωή που λιγόστευε.

Άνθρωποι είστε εσείς; Άνθρωποι είστε εσείς που ανεβάζετε φωτογραφίες με καμμένα παιδάκια;

Εμείς που από θαύμα σώσαμε τα μωρά μας τι σας φταίξαμε;;

Δε μας στοιχειώνει αρκετά η ιδέα ότι τόσες ψυχές δε θα μεγαλώσουν ποτέ, δε θα ξαναγελάσουν, δε θα παίξουν, δε θα ερωτευτούν; Δε μας βασανίζει η σκέψη ότι αγκαλιασμένα και κλαίγοντας ξεψυχούσαν λίγο πριν γίνουν στάχτη;

Γιατί να δω αυτή τη φωτογραφία..

Γιατί δεν το βουλώνετε γιατί δε σταματάτε την μικροπολιτική γιατι δε σέβεστε τις ψυχές τους γιατί προβαίνετε σε αυτή την σκύλευση, γιατί;;;

Πόσο φρίκη ν αντέξουμε ακόμα;;

Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού».

Με τη σειρά της, η Τζώρτζια Κοντράρου απάντησε στη δημοσιογράφο με ανάρτησή της στο Facebook:

«Θα απαντήσω στην πάλαι ποτέ <συγκάτοικο> μου στα ΝΕΑ αρθρογράφο - ως ρεπόρτερ δεν την συνάντησα ποτέ - όταν εντοπίσω την διατύπωση παρόμοιων σχολίων της για τη δημοσίευση του νεκρού Παύλου Φύσα. Δημοσίευση συγκλονιστική και απολύτως επιβεβλημένη για εμένα. Φαντάζομαι ότι οι θέσεις της θα ήταν και τότε παρόμοιες εκτός κι αν διαμορφώνονται ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα του θύτη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.