search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:42
MENU CLOSE

Τέλος στις πλαστικές σακούλες βάζει η Χιλή

04.08.2018 05:33
Πλαστική σακούλα: Tι λέει ο γιος του ανθρώπου που την έφτιαξε για «να σώσει τον πλανήτη» (Video) - Media

 

Η Χιλή έγινε χθες Παρασκευή η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που απαγορεύει εντελώς τη χρήση πλαστικής σακούλας στα καταστήματα.

«Ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας: από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νόμος», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα στη διάρκεια τελετής στο Σαντιάγο, προτού μοιράσει πάνινες τσάντες στους παρευρισκόμενους.

Η νομοθεσία της Χιλής απαγορεύει πλέον τη διανομή πλαστικών σακούλων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που χρησιμεύουν για τη συσκευασία τροφίμων «για λόγους υγιεινής ή (…) για να αποφευχθεί η αλλοίωσή τους», όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Βάσει του νέου νόμου οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περιθώριο έξι μηνών και οι μικρές επιχειρήσεις δύο ετών για να καταργήσουν εντελώς τις πλαστικές σακούλες.

Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος θα επιβάλλεται στα καταστήματα πρόστιμο 370 δολαρίων ανά πλαστική σακούλα. Στο μεταξύ «τα καταστήματα μπορούν να δίνουν έως δύο πλαστικές σακούλες στους καταναλωτές ανά αγορά», διευκρινίζεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40