21/10/2019 04:39:12

Βερναρδάκης: Δική μας ευθύνη να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία

Βερναρδάκης: «Έχει διαμορφωθεί κλίμα βασισμένο στην παραπληροφόρηση και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος» - Media

 

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι οι απώλειες των ζωών. Η οδύνη των δικών τους, αλλά και όλων μας. Το επόμενο πράγμα που σκέφτομαι είναι τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και, κυρίως, τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην επαναληφθούν τέτοιες στιγμές»: αυτό υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή" ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αναγνωρίζει δε, «υπάρχει μια τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη, δική μας πια ευθύνη, να φτιάξουμε μια άλλη κατάσταση πραγμάτων ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία».

Επίσης, διαβεβαιώνει, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό και τίποτα δεν γίνεται εν θερμώ. «Η απόδοση ευθυνών είναι μια διαδικασία που γίνεται ήδη», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «εφόσον καταλήγει σε ευθύνες συγκεκριμένες, συνεπάγεται και αλλαγές προσώπων, σε όλα τα επίπεδα».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει τη σημασία της ριζικής αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, «τη δημιουργία ενός ενιαίου Κέντρου Παρεμβάσεων σε έκτακτες ανάγκες» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, τονίζει ότι απαιτείται μια ολοκληρωτική διοικητική, λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας σε μια νέα ισχυρή κεντρική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.