search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Δρίτσας: Η επιλογή Σκουρλέτη στέλνει πολλαπλά μηνύματα

27.08.2018 09:35
Δρίτσας: Η επιλογή Σκουρλέτη στέλνει πολλαπλά μηνύματα - Media

 

Είναι στιγμή να γίνει, έπρεπε να είχε γίνει και νωρίτερα η αναβάθμιση του κόμματος, τώρα υπάρχει η ωρίμανση των δυνατοτήτων. Αυτό δήλωσε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος. Είναι αναγκαιότητα, πρόσθεσε, που έχει επισημανθεί ακόμα και από τον πρωθυπουργό και θα συνοδευτεί από αντίστοιχες πρωτοβουλίες, δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά ανάγκη αναβάθμισης της συμμετοχής του κόμματος στη νέα εποχή.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Πάνου Σκουρλέτη αφενός στέλνει πολλαπλά πολιτικά μηνύματα και αφετέρου είναι ενωτική και συνθετική πρόταση, προσθέτοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύει κανένας. Χαρακτήρισε ταιριαστή πρόταση, την πρόταση Σκουρλέτη, τονίζοντας ότι είναι ένα στέλεχος με ιστορική διαδρομή δεκαετιών, με ρόλο πολύ ισχυρό ρόλο στην κυβέρνηση, που θα αναλάβει την ευθύνη αναβάθμισης των λειτουργιών και συμμετοχής του κόμματος, έχοντας πάντα υπόψη το τρίπτυχο κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία και ακριβώς εκεί είναι ο μεγάλος ρόλος του κόμματος. Το κόμμα, τόνισε ο κ. Δρίτσας, δεν είναι ιμάντας μεταβίβασης κυβερνητικών σχεδίων, είναι ένας οργανισμός ενεργών πολιτών με πολιτική άποψη που ζουν και δρουν μέσα στην κοινωνία και ενεργοποιούν το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι της.

Ο κ. Δρίτσας συμπλήρωσε ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έχει κρατήσει όρθια και τα αριστερά προτάγματα και την αποτελεσματικότητα και την παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας την εμπειρία τη γνώση και την αποδοχή. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν αποδέχθηκε την ιδιοκτησία του μνημονιακού προγράμματος και διεκδίκησε πάντα ότι υλοποιεί μια πολιτική προσαρμογής και ρεαλισμού σε εξαιρετικά πιεστικές και κρίσιμες συνθήκες, δεν υπέστειλε, τόνισε, ποτέ την προοπτικής της αριστερής διακυβέρνησης. Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι έχουν αποδεχθεί τον συμβιβασμό που έγινε γιατί ήταν σε συνθήκες οριακών δυνατοτήτων, αλλά δεν πάψαμε ποτέ, είπε, να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες. Ο κ. Δρίτσας εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που έχει μεγάλους βαθμούς ελευθερίας και ευθύνης, νέας ευθύνης δημιουργικών επεξεργασιών που θα συνθέσουν τη νέα περίοδο που μπαίνει η χώρα. Δηλ. της ανάπτυξης, αποκατάστασης της κανονικότητας και ενθάρρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με όρους δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Αυτό θέλει πολύ δουλειά και άρα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48