02/06/2020 12:03:00

Δίνουν σχεδόν 9 εκατ. ευρώ για τη διάλυση της ναυπηγικής κληρονομιάς μας - Καταστρέφονται εκατοντάδες καΐκια

Δίνουν σχεδόν 9 εκατ. ευρώ για τη διάλυση της ναυπηγικής κληρονομιάς μας - Καταστρέφονται εκατοντάδες καΐκια - Media

 

Ρίγη προκαλεί η πρόταση «η περαίωση του φυσικού αντικειμένου της διάλυσης των αλιευτικών σκαφών εξελίσσεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια», που περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα ποσά που καταβάλλονται σε αλιείες που επιδοτούνται για να αποσυρθούν από το επάγγελμα.

Πρόκειται για τη πολυσυζητημένη διάλυση εκατοντάδων, ξύλινων ως επί το πλείστον, παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών, για τη σωτηρία των οποίων έχουν κινητοποιηθεί σειρά οργανώσεων και ομάδων πολιτών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η πληρωμή συνολικά 8.806.272,5 ευρώ, που αφορά τη μέχρι σήμερα εκκαθάριση 115 κατατεθειμένων φυσικών φακέλων-αιτημάτων πληρωμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «η περαίωση του φυσικού αντικειμένου της διάλυσης των αλιευτικών σκαφών εξελίσσεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία δυναμική και συνεχής ροή στη διαδικασία της εκκαθάρισης των φακέλων των ενταγμένων πράξεων με ταυτόχρονη πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μέτρου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.