search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51
MENU CLOSE

Ματαιώνεται η παράσταση – αφιέρωμα στο «Σπίτι του ηθοποιού» στο Ηρώδειο: Η επίσημη ανακοίνωση

10.09.2018 11:56
Ματαιώνεται η παράσταση - αφιέρωμα στο «Σπίτι του ηθοποιού» στο Ηρώδειο: Η επίσημη ανακοίνωση - Media

 

Ματαιώνεται η παράσταση «Έρωτες και θρήνοι γυναικών» που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, τα έσοδα της οποίας θα ενίσχυαν το Ίδρυμα.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ματαίωσης που υπογράφει η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού» Αννα Φόνσου.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος ‘’Το Σπίτι του Ηθοποιού’’ Άννα Φόνσου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως η προγραμματισμένη για τις 16/09 παράσταση στο Ηρώδειο “Έρωτες και θρήνοι γυναικών” από τις τραγωδίες του Ευριπίδη,ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ για λόγους που προσέβαλαν και υποτίμησαν το έργο του Ιδρύματος.

Ο πρώτος λόγος είναι η παρεμπόδιση της προετοιμασίας της παράστασης από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με καταχρηστικές πρακτικές: άσκηση ‘’ψυχολογικής βίας’’ στους συναδέλφους ηθοποιούς, απειλές, διαμαρτυρίες, διαπληκτισμούς, ψευδείς ισχυρισμούς ενάντια στους ανθρώπους της παραγωγής, καθώς 3 ηθοποιοί αρνήθηκαν να υπογράψουν την σύμβαση έργου, με συνέπεια να επέλθει η λύση της. Παρόλο που αποζημιώθηκαν πλήρως, εκπρόσωποι του ΣΕΗ εισέβαλαν συστηματικά στο χώρο της προετοιμασίας της παράστασης, παρεμποδίζοντας τις πρόβες και ζητώντας αδικαιολόγητα να επαναπροσληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. Αποτέλεσμα των παραπάνω πρακτικών είναι να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωση της παραγωγής της παράστασης, με ζημιά ανεπανόρθωτη, τόσο οικονομική όσο και ηθική.

Ο άλλος λόγος είναι η αδυναμία του Ιδρύματος να καταβάλει χρηματικό ποσό που ζήτησε το Φεστιβάλ Αθηνών την τελευταία στιγμή, με δεδομένο ότι σε προηγούμενες συνεργασίες του Ιδρύματος με το Φεστιβάλ, είχε υιοθετηθεί η δωρεάνπαραχώρηση ως προσφορά για την επίτευξη του σπουδαίου κοινωνικού, φιλανθρωπικού και πολιτιστικού έργου του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ δεν έχει επιχορηγηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις από κρατικό φορέα.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα της παράστασης ήταν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος προκειμένου να καλύψει άμεσες ανάγκες για την συνέχιση του έργου του.

Για αυτή την μοναδική παράσταση, συνεργάστηκαν ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η χορογράφος Έρση Πήττα και οι ηθοποιοί: Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη και ομάδα χορού 20 ατόμων.

Όλοι οι συντελεστές εργαστήκαν και εργάζονται με αγάπη, σεβασμό, πάθος, αξιοπρέπεια, εθελοντισμό, προκειμένου να στηρίξουν το Ίδρυμα ‘’Το Σπίτι του Ηθοποιού’’, που προσφέρει σημαντικό έργο στη χώρα μας και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Εκφράζουμε λοιπόν την βαθιά μας λύπη που δεν μας επιτρέπεται, υπό από αυτές τις συνθήκες, να παρουσιάσουμε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο που προάγει και αναδεικνύει το μέγεθος του πολιτισμού μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα μας όλον αυτόν το καιρό για την πραγματοποίηση της παράστασης αλλά και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με αγάπη και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό μας έργο.

Με τιμή,

ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘’ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:50