search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:25
MENU CLOSE

Financial Times: Ο Τσίπρας θέλει να αποτρέψει τις περικοπές λόγω εκλογών

11.09.2018 18:42
Financial Times: Ο Τσίπρας θέλει να αποτρέψει τις περικοπές λόγω εκλογών - Media

 

Ο εκλογικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν οι Financial Times ότι κρύβεται πίσω την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στην αποτροπή των περικοπών στις συντάξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Α. Τσίπρας είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη ότι η χώρα «συνεχίζει την πορεία της δημοσιονομικής σταθερότητας» και «αποφασίζει να αποφύγει τα λάθη και τις συμπεριφορές του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση».  Ωστόσο, σημειώνει ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει την έναρξη ενός νέου γύρου περικοπών των συντάξεων τον Ιανουάριο, παρόλο που τα μέτρα εγκρίθηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο ως προϋπόθεση για την εκκαθάριση της τελικής διάσωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι οι περικοπές, τις οποίες υποστηρίζει το ΔΝΤ, θα περιορίσουν την οικονομία και δεν είναι απαραίτητες για την επίτευξη του στόχου του επόμενου έτους για ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Α. Τσίπρας χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας τον περασμένο μήνα, μετά από οκτώ χρόνια, ως «μια νέα αρχή» και «ένα ιστορικό διάλειμμα από το παρελθόν». Νωρίτερα, ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις και υψηλότερες κοινωνικές παροχές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 30% του ετήσιου φόρου ακίνητης περιουσίας που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού, χαμηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για επαγγελματίες, επιδοτήσεις ενοικίου για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά αντισταθμίζονται από τη βελτιωμένη είσπραξη φόρων και τους αυστηρούς ελέγχους των δαπανών σε άλλα μέρη. Ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα απροσδόκητο χτύπημα στους επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο ενός μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα, παρόλο που η εγκατάσταση ήταν σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων δύο διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και ένας επενδυτής του Περσικού Κόλπου που διαμορφώνει πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα, υπέβαλαν προσφορές για το νοσοκομείο. Η πώληση επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο, καταλήγουν οι Financial Times.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24