search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35
MENU CLOSE

Αναγνωρίζετε τον νεαρό πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Σήμερα είναι από τους πιο γνωστούς πολιτικούς (Photos)

14.09.2018 10:26
Αναγνωρίζετε τον νεαρό πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Σήμερα είναι από τους πιο γνωστούς πολιτικούς (Photos) - Media

 

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1946, στο Πέρα Πεδί της Επαρχίας Λεμεσού. Έζησε από θαύμα, αφού νεογέννητο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για τρεις μέρες αρνείτο να θηλάσει. Μεγάλωσε σε μία αρκετά αυστηρή οικογένεια. Γιος του αστυνομικού Χρύσανθου και της οικοκυράς Θεανώς, έχει ένα δίδυμο αδελφό και μία μεγαλύτερη αδελφή. Το 1962 είδε την σύζυγό του για πρώτη φορά και την ακολούθησε με το ποδήλατο.

Παντρεύτηκαν σχεδόν μία δεκαετία αργότερα. Το 1965 πήγε στην Αθήνα ως φοιτητής νομικής και αναμείχθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου επί προεδρίας Γεωργίου Παπανδρέου. Την ίδια χρονιά έπεσε σοβαρά άρρωστος με περιτονίτιδα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή για δεύτερη φορά.

Έμεινε για 27 μέρες στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου τον επισκέφθηκε ο πατέρας του. Για πρώτη φορά ο αστυνομικός Χρύσανθος έμαθε για την ανάμειξη του γιου του στην πολιτική. Αργότερα πήγε στο Λονδίνο όπου έκανε μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο ενώ όταν επέστρεψε στην Κύπρο το 1972 άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο. Είχε ήδη νυμφευθεί ένα χρόνο πριν την αγαπημένη του.

Στις 24 Μαΐου 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Το 1997 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο 7ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας… 

Πηγή: mixanitouxronou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35