search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29
MENU CLOSE

«Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

18.09.2018 18:44
4554601.jpg

 

Με το σύνθημα, «Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, πραγματοποίησαν το απόγευμα πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου στο πλαίσιο κινητοποίησης για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ζαρντέν και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Κύπρου.

Νωρίτερα στην συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν μίλησε ο Κώστας Μυτιληνού, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

“Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και να στείλουμε ξανά και ξανά το μήνυμα, σε όλους όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, να τη λυγίσουν, για να την ξεζουμίζουν, για να τη βάλουν στο γύψο και να θησαυρίζουν, πως αυτό το όνειρό τους δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ” είπε ο κ. Μυτιληνού, τονίζοντας “όσο υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, όσο υπάρχει εκμετάλλευση, πάντα οι εργάτες θα νικάνε το φόβο, θα απαντάνε στην επίθεση”.

Επισήμανε ότι “η πρωτοφανής σε αγριότητα εγκληματική πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συλλογικής, οργανωμένης – καθοδηγούμενης δράσης από κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, με αποτέλεσμα το θάνατο, τους τραυματισμούς, την απόπειρα δολοφονιών και άλλα αδικήματα”.

Ο κ. Μυτιληνού αναφέρθηκε “στην δολοφονική ενέδρα που έστησε η ναζιστική συμμορία σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος”, λίγες ημέρες πριν “δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα”, καθώς και σε σειρά “άγριων εγκληματικών πράξεων στις οποίες είχε επιδοθεί η ναζιστική οργάνωση” εναντίον “Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, την δολοφονία Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους, “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη και “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα την επίθεση σε 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο και τις επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών”.

“Οι χρυσαυγίτες πολύ πριν από τις δολοφονικές επιθέσεις είχαν φανερώσει τις προθέσεις τους, ότι είναι το μακρύ χέρι των εργοδοτών, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου στο Πέραμα. Μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι, με εκτελεστικό όργανο τη ναζιστική συμμορία, θέλησαν να μετατρέψουν το Πέραμα και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε εργασιακό Νταχάου” επισήμανε ο κ. Μυτιληνού.

Είπε ότι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης “ήταν πολιτικό, αφού οι χρυσαυγίτες ήθελαν να χτυπήσουν κομμουνιστές και πρωτοπόρους συνδικαλιστές, στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου”.

Επισήμανε ότι “η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου”.

Πρόσθεσε, ακόμα ότι “η πολύχρονη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτει την ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά”, αναφέροντας, στη συνέχεια, “χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παρουσίας 8 αστυνομικών που δεν επενέβησαν στη διάρκεια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Προκύπτει ξεκάθαρα ότι την ώρα που ο Ρουπακιάς μαχαιρώνει τον αντιφασίστα μουσικό, οι αστυνομικοί είναι στο διάζωμα, πέντε μέτρα μακριά. Έχουμε, δηλαδή, ένα έγκλημα στο οπτικό πεδίο της Αστυνομίας και χωρίς αυτή να κάνει κάτι”.

Επίσης, ο κ. Μυτιληνού κατήγγειλε “την απαράδεκτη καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης”.

“Η διοίκηση του Συνδικάτου μας καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να αντισταθούν τώρα στην υποταγή, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία” είπε ο κ. Μυτιληνού, καλώντας σε οργάνωση της πάλης μέσα από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, και καλώντας επίσης τους εργαζόμενους και άνεργους να απομονώσουν τους φασίστες, την ΧΑ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:27