11/08/2020 03:54:12

Το παράπονο του Πολάκη: Την ώρα που κάποιοι φωνασκούντες θα κυλιούνται στις λάσπες…

Απάντηση Πολάκη: Δεν ηχογράφησα ποτέ τον Γιάννη Στουρνάρα  - Media

 

Στην άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο περιστατικό ακούσιου απαγχονισμού αγοριού 2,5 χρονών με κορδόνι, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς, όπως τονίζει, είναι ανάγκη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι θετικές ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:20 το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχθηκε κλήση για ακούσιο απαγχονισμό μικρού αγοριού 2,5 ετών με κορδόνι. Το παιδί βρέθηκε σε καρδιακή ανακοπή. Στις 13:27 αφίχθηκε το ασθενοφόρο ξεκινώντας άμεσα ΚΑΡΠΑ, (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Με την άφιξη της Κινητής Ιατρικής Μονάδας το περιστατικό διασωληνώθηκε, χορηγήθηκαν φάρμακα, ανατάχθηκε και αιμοδυναμικά σταθερό μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ».

Στη δήλωση του ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι «παρόλο που ο ρόλος και το καθήκον των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας είναι αυτονόητος και δεν χρήζει ιδιαίτερης μνείας σε περιπτώσεις που λειτουργεί σωστά, στις μέρες μας που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δέχεται ανηλεή και ανοίκειο πόλεμο από θιασώτες ιδιωτικών συμφερόντων, εργατοπατέρες σε διατεταγμένη αποστολή και μια σειρά από στείρα αντιπολιτευτικές "πένες", είναι ανάγκη να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι θετικές ειδήσεις. Αυτές αφενός και είναι πολύ περισσότερες από τις στοχευμένες "αρνητικές", αλλά και αφετέρου δεν είναι κατασκευασμένες και απηχούν τις πολύτιμες υπηρεσίες των ανθρώπων που εργάζονται και προσφέρουν στην δημόσια Υγεία, συχνά υπό δύσκολες συνθήκες». Προσθέτει επίσης, πως «την ώρα που κάποιοι φωνασκούντες θα κυλιούνται στις λάσπες για να "ανακαλύψουν" και να φωτογραφίσουν τυχόν φθαρμένα λάστιχα ασθενοφόρων, εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες, για να εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις, να συντονίζουμε, να επιτηρούμε και τέλος να εγγυόμαστε την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και του προσωπικού που το υπηρετεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.