search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Άσκηση ετοιμότητας στις ΗΠΑ: Προεδρικό μήνυμα στο κινητό 225 εκατ. πολιτών (video)

03.10.2018 15:54
Άσκηση ετοιμότητας στις ΗΠΑ: Προεδρικό μήνυμα στο κινητό 225 εκατ. πολιτών (video) - Media

Το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης, 225 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα «χτυπήσουν» ταυτόχρονα και με το μήνυμα στις οθόνες να γράφει «Presidential Alert».

Ο «Προεδρικός Συναγερμός» λοιπόν, θα σημάνει στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας που διεξάγει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA). Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το κείμενο θα γράφει: «Αυτή είναι μια δοκιμή του Εθνικού Ασύρματου Δικτύου Έκτακτης Ανάγκης. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια».

Αυτή θα είναι η πρώτη άσκηση ετοιμότητας του ασύρματου δικτύου της FEMA. Το μήνυμα θα εκπέμπεται για 30 λεπτά και μπορεί κάποιοι να το λάβουν στο βάθος του μισάωρου. Ο «συναγερμός» θα ηχεί όσο οι ηλεκτρικές συσκευές θα παραμένουν ανοιχτές -ακόμα και αν έχουν τεθεί σε αθόρυβη λειτουργία- και θα εμφανίζεται και σε smart watches.

Ένας δεύτερος ήχος θα ηχήσει δύο λεπτά αργότερα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η άσκηση ετοιμότητας αφορά υψηλό κίνδυνο και τέτοιου είδους συναγερμός θα ηχήσει μόνο σε περίπτωση εθνικής απειλής.

Οι αξιωματούχοι της FEMA δήλωσαν την Τρίτη ότι θα μοιραστούν τα αποτελέσματα της άσκησης με φορείς κινητής τηλεφωνίας για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί καλά σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κι όσο για εκείνους που δεν θέλουν να λάβουν ένα τέτοιο είδους Προεδρικό μήνυμα; Άσχετα με τη θέλησή τους, δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τις προεδρικές προειδοποιήσεις, οι οποίες εκδίδονται με εντολή του Λευκού Οίκου και ενεργοποιούνται από την FEMA.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:05