search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Εκλεψαν 123 χελώνες από μονάδα εκτροφής στα νησιά Γκαλαπάγκος

10.10.2018 18:18
Εκλεψαν 123 χελώνες από μονάδα εκτροφής στα νησιά Γκαλαπάγκος - Media

 

Ένας μεγάλος αριθμός νεαρών γιγαντιαίων χελωνών εκλάπη από μονάδα εκτροφής στα νησιά Γκαλαπάγκος.

Περίπου 123 χελώνες, οι οποίες αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τα νησιά του Ισημερινού, εκλάπησαν από τη νήσο Ισαβέλα την Τρίτη, επιβεβαίωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την κλοπή, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους δράστες εάν συλληφθούν.

«Τις πήραν όλες μαζί, 123 συνολικά», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ουάσιγκτον Παρέδες, ένας τοπικός πολιτικός. «Ήταν μια ληστεία» είπε.

Σημείωσε ότι η εγκατάσταση από την οποία εκλάπησαν οι χελώνες έχει ελάχιστη ασφάλεια, χωρίς κάμερες ή αισθητήρες ώστε να αποτραπούν οι κλοπές ή να συλληφθούν οι κλέφτες.

«Οι χελώνες απλώς είναι εκεί… Αν κάποιος θέλει να πάει τη νύχτα και να τις κλέψει, μπορεί να το κάνει» σχολίασε ο Παρέδες.

Οι γιγάντιες χελώνες είναι επίζηλο «τρόπαιο» από τους λαθρεμπόρους – τον Ιούνιο, 26 από αυτές επεστράφησαν στα Γκαλαπάγκος έχοντας κλαπεί και μεταφερθεί στο Περού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν οι λαθρέμποροι τις πουλούν σε συλλέκτες ή σε ιδιωτικούς ή δημόσιους ζωολογικούς κήπους.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια.

Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Aποτελούν μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50