27/09/2020 17:29:01

Περικοπές στις υψηλές συντάξεις άνω των 4.500 ευρώ, ανακοίνωσε ο Ντι Μάιο

Περικοπές στις υψηλές συντάξεις άνω των 4.500 ευρώ, ανακοίνωσε ο Ντι Μάιο - Media

 

Την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για περικοπές στις υψηλές συντάξεις άνω των 4.500 ευρώ ανακοίνωσε ο Λουϊτζι Ντι Μάιο. Από αυτή την απόφαση θα υπάρξει όφελος 1 δισ. σε τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε σε κοινή συνέντευξη μετά τη «επεισοδιακή» συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Γκιουζέπε Κόντε, με τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία.

Περικοπές 7 δισ. θα γίνουν για το μεταναστευτικό και από δαπάνες σε υπουργεία.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ενέκρινε την φορολογική μεταρρύθμιση και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019. Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίσθηκε ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2019 πρόκειται να εφαρμοστεί το εισόδημα του πολίτη, για τη βοήθεια ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, τόνισε ότι τα μέτρα του προϋπολογισμού στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη, και ότι ο διάλογος με τις Βρυξέλλες, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει, θα συνεχιστεί βάσει των όσων προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τινάξουμε στον αέρα την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τρία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, διότι «τα δημοσιονομικά θα παραμείνουν σε τάξη, με συνοχή, όμως, με τις προεκλογικές υποσχέσεις».«Σεβόμαστε το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά ποντάρουμε στην ανάπτυξη μέσα στην σταθερότητα», τόνισε.

Μεταξύ των άλλων, τα μέτρα που εγκρίθηκαν προβλέπουν ότι δεν θα αυξηθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας, και παράλληλη μείωση της συντάξιμης ηλικίας για περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ιταλούς. Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι πρόκειται να περικοπούν οι υψηλότερες συντάξεις. Οι μειώσεις θα αφορούν τις συντάξεις που ξεπερνούν τις 4.500 ευρώ τον μήνα.

Ο Κόντε, τέλος τόνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού πρόκειται να σταλεί στις Βρυξέλλες πριν από τα μεσάνυκτα, τοπική ώρα Ιταλίας, με σεβασμό στο χρονικό όριο που θέτει η Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.