search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:36
MENU CLOSE

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και πώς ξοδεύονται; 

18.10.2018 07:24
Νεκρός ο Έλληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα - Media

 

Πολύ μεγάλη συζήτηση γιατί το τι είναι ακριβώς τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει γίνει μετά και τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου προς τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση. 

Τι είναι όμως τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών; 

Τα μυστικά κονδύλια λοιπόν, είναι χρήματα που τον πρώτο λόγο για την διαχείρισή τους έχουν, οι Υπουργοί Εξωτερικών. Χρήματα τα οποία μπορούν να τα ξοδεύουν όπως θέλουν , όπου θέλουν, χωρίς να καταθέτουν αποδείξεις και χωρίς να υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

Ο λογαριασμός βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα χρήματα προορίζονται για την προώθηση των εθνικών θεμάτων. Απ’ αυτά τα κονδύλια, χρηματοδοτούνται φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε ξένες χώρες για να συλλέξουν πληροφορίες, σε δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σε διάφορες πρωτοβουλίες χωρίς να υπάρχει επίσημο στοιχείο.

Το που πηγαίνουν τα χρήματα το γνωρίζουν εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών και οι στενοί τους συνεργάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν και τις σχετικές επαφές.

Όλη η συζήτηση για την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η αφορμή για την ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν η κατηγορία του Πάνου Καμμένου προς τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, «στη συνέχεια το κλίμα πήρε τροπή προσωπικής αντιπαράθεσης» μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά τις κατηγορίες Καμμένου, πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε με τη σειρά του τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για προσπάθεια άσκησης εξωτερικής πολιτικής με σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34