search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Νίκου Κοτζιά – «Δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου»

19.10.2018 06:17
Δε θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κοτζιάς  - Media

 

Εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιιάς, μετά την χθεσινή τετράωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ. Εμφανώς ενοχλημένος από τις εξελίξεις ο κ. Κοτζιάς είπε πως «ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους».

«Ο πρώτος ρόλος σε αυτά τα θέματα ανήκει στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος στον υπουργό Εξωτερικών», είπε ο κ. Κοτζιάς,

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλα στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων».

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. 

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Είπε, εξάλλου, ότι θα συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν παραιτείται της έδρας του.

Στο μέτωπο της κυβέρνησης θέλουν να κλείσουν όσο πιο σύντομα γίνεται το κεφάλαια «Νίκος Κοτζιάς», και να δοθεί σήμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν τίθεται σε κίνδυνο. Στους ΑΝ.ΕΛ τώρα, που βγήκαν ισχυροί μετά την εξέλιξη της παραίτησης Κοτζιά, απλά ρίχνουν τους τόνους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:42