search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία – Υποβρύχια βύθισαν παροπλισμένο πλοίο κοντά στο Barbaros (Video)

22.10.2018 06:48
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία - Υποβρύχια βύθισαν παροπλισμένο πλοίο κοντά στο Barbaros (Video) - Media

 

Να δημιουργήσει κλίμα φόβου για ενδεχόμενες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο προσπαθεί η Τουτκία, όπως προκύπτει από τις ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, που έγιναν κοντά στο ερευνητικό πλοίο Barbaros.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, με μια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του το τουρκικό ΠΝ χθες Κυριακή γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο ασκήσεως των υποβρυχίων παροπλισμένο πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε.

Ειδικότερα το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν».

Bέβαια η ανακοίνωση δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια, όπως το χρόνο, την περιοχή και κατά τη διάρκεια ποιας άσκησης έλαβε χώρα το υπόψη γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες ασκήσεις τα βίντεο που δημοσιεύονται, αναφέρουν την ημερομηνία και την επωνυμία της άσκησης.

Η λιτή αυτή ανακοίνωση συνοδεύεται από 3 φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών ΕΔ, στο YouTube.

Αναλυτές εκτιμούν ότι  συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Τουρκίας (στο στρατηγικό επίπεδο), με σκοπό αφενός να προβάλλει την ικανότητα του στόλου της και αφετέρου να εκφοβίσει την χώρα μας, η οποία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απαγορεύει την διενέργεια ερευνών από το BARBAROS σε περιοχές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47