18/02/2020 13:54:03

Μαθητές εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας - Μπήκαν στο γραφείο του Γαβρόγλου (Videos/Photos)

Μαθητές εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας - Μπήκαν στο γραφείο του Γαβρόγλου (Videos/Photos) - Media

 

Στο υπουργείο παιδείας εισέβαλαν μαθητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο, αντιδρώντας στον νόμο Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο νόμος έχει σκοπό να μετατρέψει το σχολείο σε «ένα εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Όπως ισχυρίζονται οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση, καθώς εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους χωρίς να τους αφήνουν περιθώριο επιλογής, αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Αρχικά, οι μαθητές μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, πηδώντας τα κάγκελα. Κατόπιν, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και αφού μπήκαν στο κτίριο, έφτασαν στο γραφείο του υπουργού σπάζωντας την πόρτα με κλωτσιές.

Στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο, με τους μαθητές να αποχωρούν τόσο από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτιρίου.

Μαθητές, αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν επίσης στο συλλαλητήριο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αποχώρησαν από το κτίριο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν αλλά και παλαιότερα, ο Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει ότι τα όποια ζητήματα στα πανεπιστήμια θα πρέπει να λύνονται από ένα «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα που θα είναι σε θέση να διεκδικεί τόσο τους χώρους του όσο και την ακαδημαϊκή ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.