search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Τελικά προσήγαγαν νεαρή μουσικό του δρόμου για… επαιτεία (Video)

22.10.2018 16:47
Θεσσαλονίκη: Τελικά προσήγαγαν νεαρή μουσικό του δρόμου για… επαιτεία (Video) - Media

 

Μια νεαρή μουσικό συνέλαβαν το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί στην πλατεία Αριστοτέλους με την κατηγορία της επαιτείας, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις ιστοσελίδων σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος μουσικού για επαιτεία». Μάλιστα, διευκρινίζει ότι πραγματοποιήθηκε μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται κάτι αντίστοιχο στο κέντρο της πόλης.

Το περιστατικό σχολίασε μάλιστα με ανάρτηση του στο facebook και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γράφοντας: «Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού».

Την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια, μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της πόλης για τις προσαγωγές από την αστυνομία, όταν είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατάληψη δημοσίου χώρου και μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

Η νεαρή μουσικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25