search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Προσλήψεις 8.500 μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους τον Δεκέμβριο

25.10.2018 08:56
Χαρίτσης: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα φυλακές δεν αποτελούν λύση ούτε για τις τοπικές κοινωνίες ούτε για τους πρόσφυγες - Media

 

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης δίνει ο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στο NEWS 24/7 στους 88,6, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως «τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν στους δήμους 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι. Εχουν συνυπολογιστεί στους κανόνες προσλήψεων/αποχωρήσεων». 

«Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 αντί 1 προς 1 που πετύχαμε εμείς. Εμείς λέμε ότι οι δήμοι πρέπει να διευκολυνθούν και να έχουν το προσωπικό που χρειάζονται. Η ΝΔ ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα», πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Όσον αφορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε πολλαπλές εκλογές τον Μάιο. Η προετοιμασία που έχει γίνει στο υπουργείο μας το διασφαλίζει. Τεχνικά θα είμαστε έτοιμοι. Πολιτικά θα είναι τα ζητήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στην επιτροπή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ξεκίνησε μια διαδικασία η οποία δεν γίνεται με μια λογική παραπομπής του θέματος στις καλένδες. Σε πέντε μήνες θα ολοκληρωθεί το πόρισμα, θα παρουσιαστεί σε όλα τα κόμματα, σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος απ όσο ήμουν πριν ότι μπορεί να ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού στις επόμενες εκλογές. Αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ. Ο στόχος είναι να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση από την παρούσα Βουλή».

Σε ερώτηση για τις αυτοδιοικτικές εκλογές και την απλή αναλογική ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως «Βασικό δεδομένο είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στη βάση του Κλεισθένη, που εισάγει την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν είναι μια απλή αλλαγή του εκλογικού συστήματος αλλά δημιουργεί ένα εντελώς νέο περιβάλλον στην αυτοδιοίκηση, ανοίγει τις δυνατότητες για νέες συνθέσεις και συναινέσεις. Πρέπει να δούμε πώς διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για προγραμματικές συγκλίσεις που θα συσπειρώσουν τον προοδευτικό κόσμο. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις λογικές του παρελθόντος και από την κουλτούρα που υπήρχε στην αυτοδιοίκηση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:53