search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Μέχρι τη… Γαύδο οι τουρκικές διεκδικήσεις

25.10.2018 10:16
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία - Αισθητός στο Αιγαίο - Media

 

Συνεχίζεται η τουρκική κινητικότητα τόσο σε διπλωματικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, με φόντο την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στη συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Anadolu παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει πως θέλει την ΑΟΖ η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελο Συρίγο, η Τουρκία μέχρι σήμερα παρουσίαζε χάρτες με διεκδικήσεις που έφθαναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης.

Στον χάρτη που έδειχνε χθες στη συνέντευξή του ο Χουλουσί Ακάρ, φαίνεται ότι στις περιοχές που διεκδικούν είναι και αυτή νότια της Κρήτης.

Η κίνηση αυτή προκαλεί προβληματισμό σε ειδικούς καθώς καμία τουρκική κίνηση δεν γίνεται τυχαία.

 

Ξεκινά σύντομα η εγκατάσταση των S-400

Η εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Οι εργασίες για την εγκατάσταση θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα προσλαμβάνουμε προσωπικό. Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα μεταβεί στη Ρωσία για εκπαίδευση στις αρχές του 2019, θα πάρει τις απαραίτητες γνώσεις εκεί και μετά θα επιστρέψει για να εργαστεί», επεσήμανε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε παράλληλα ότι η Άγκυρα συνεχίζει κανονικά με την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και ένα τρίτο και ένα τέταρτο αεροσκάφος θα παραδοθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:57