10/07/2020 22:32:58

Εντυπωσιακές αντίκες και μαγικές εικόνες από την Ελλάδα στο γύρο της Πελοποννήσου (Photos/Video)

Εντυπωσιακές αντίκες και μαγικές εικόνες από την Ελλάδα στο γύρο της Πελοποννήσου (Photos/Video) - Media

 

Για 5η συνεχή χρονιά έλαβε χώρα από 1 έως 6 Οκτωβρίου 2018 στην Πελοπόννησο ο αγώνας Κλασσικών- Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse».

Το Tour du Péloponnèse, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων, εξαιρετικών πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Τα 45 πληρώματα που έλαβαν μέρος προέρχονταν κυρίως από την Ιταλία καθώς επίσης την Ολλανδία, τη Μ. Βρετανία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Πολωνία, το Ισραήλ κ.α.. Μυθικά ονόματα κατασκευαστών όπως Jaguar, MG, Alfa Romeo, Triumph, FIAT, Renault Alpine,Peugeot,  Lancia και πολλά άλλα αναμετρήθηκαν στα αρκαδικά βουνά, στις ακτογραμμές της Μάνης και της Αργολίδας για την ανάδειξη του νικητή.

Μετά από 21 Ειδικές Δοκιμασίες (μία εκ των οποίων νυχτερινή) και 50 χρονομετρήσεις, νικητές ανεδείχθησαν οι Massimo Spuntareli από την Ιταλία με συνοδηγό την Nathalie Desnoyers από τον Καναδά, οδηγώντας ένα MGA του 1957. Τη  δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Βρετανοί Julian και Sarah Bush οδηγώντας μια Jaguar XK150 του 1959 και την τρίτη οι επίσης Βρετανοί Papworth Jonathan και Papworth Lynn με MGC του 1969.

Η απονομή των βραβείων έγινε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκίνητου στην Αθήνα.

Η ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ σε συνεργασία με τα Σωματεία ΑΛΑΚ, ΑΡΣΟΕ, ΕΛΙΑ και ΑΛΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και την αρωγή της ΦΙΛΠΑ διοργάνωσαν τον αγώνα.

Το 6ο Tour du Péloponnèse αναμένεται να πραγματοποιηθεί, τον επόμενο χρόνο, από 30 Σεπτεμβρίου ως 6 Οκτωβρίου 2019!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.