search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Συνήγορος Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχει βαθύ λαρύγγι»

25.10.2018 17:13
4595537_1.jpg

 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν αρνείται την μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, ωστόσο δεν πρόκειται για παράνομη ενέργεια, υποστήριξε ο συνήγορος του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού, Άρης Χαραλαμπάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε ότι «η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου». «Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος τον επισκέφθηκε το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, υποβάθμισε την σημασία της προφυλάκισης του πρώην υπουργού σε σχέση με την τελική έκβαση της υπόθεσης, καθώς, όπως είπε, ο στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό.

Εμφανίστηκε ωστόσο έκπληκτος από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση του πρώην υπουργού, καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Πάντως ο κ. Χαραλαμπάκης απέφυγε να υιοθετήσει την άποψη του πελάτη του περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Σημειώνεται ότι, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίτερα, διέψευσε τις αναφορές για «βαθύ λαρύγγι» που «έκαψε» τον Γ. Παπαντωνίου.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Ο χαρακτηρισμός “βαθύ λαρύγγι” παραπέμπει συνειρμικά στο να σκεφτεί κανείς ότι η απολογία του κ. Μπάρδη κατά κάποιον τρόπο “καίει” τον κ. Παπαντωνίου. Δεν είναι έτσι. Ρωτήθηκε και απάντησε ο κ. Παπαντωνίου, είπε ότι όντως έτσι είναι. Έδωσε μια απάντηση, την οποία θα αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Αυτά που λέει το υπόμνημά του είναι ότι είχε προσωπικούς και πολιτικούς λόγους να μην θέλει να δημοσιοποιηθεί το γεγονός ότι έχει χρήματα στην Ελβετία. Φοβήθηκε την κακή δημοσιοποίηση που θα μπορούσε να πάρει αυτό το πράγμα. Υπήρχαν και κάποιοι οικογενειακοί λόγοι, που είναι κάπως λεπτοί, που τον έβαλαν στο να θεωρήσει ότι αυτό θα ήταν καλύτερο και δεν θα τον εξέθετε», τόνισε ο δικηγόρος του ζεύγους Παπαντωνίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:15