search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:36
MENU CLOSE

Επιχείρηση «Κοινωνική Ατζέντα» από τον Αλ. Τσίπρα – Παροχές και φοροελαφρύνσεις σε οκτώ νομοσχέδια

01.11.2018 11:19
Επιχείρηση «Κοινωνική Ατζέντα» από τον Αλ. Τσίπρα - Παροχές και φοροελαφρύνσεις σε οκτώ νομοσχέδια  - Media

 

Επιχείρηση «Κοινωνική ατζέντα» από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο μέσα στο Νοέμβριο, ετοιμάζοντας έτσι ένα μπαράζ για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος. 

Πέραν των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ για μειώσεις εισφορών και φοροελαφρύνσεις ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει και σε άλλες οκτώ νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες θα ισχύσουν από φέτος. Ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να δοκιμάσει και την αντιπολίτευση φέρνοντας κοινωνικά μέτρα προς ονομαστική ψηφοφορία.  

Η παροχολογία του Πρωθυπουργού παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο με αλλαγή της ατζέντας, αφού η «Συμφωνία των Πρεσπών» δοκίμασε την κυβερνητική συνοχή, με την παραίτηση του Ν. Κοτζιά αλλά και τις καταγγελίες του Π. Καμμένου για χρηματισμό από τον Σόρρος. 

Μετά την διπλή σκόνη Κοτζιά – Καμμένου  το Μ. Μαξίμου, επενδύει σε τρεις τομείς. Παροχές, διαφθορά αλλά και την Συνταγματική αναθεώρηση. 

Οι «εντός Νοεμβρίου» παροχές του Αλ. Τσίπρα 

  • Η επιστροφή των αναδρομικών σε στρατιωτικούς – ενστόλους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες. 
  • Αναδρομικός καταλογισμός των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2017 για 200.000 αυτοαπασχολουμένους στην ελάχιστη βάση υπολογισμού και η αποπληρωμή αναδρομικών σε 36 δόσεις. 
  • Κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες ομάδες από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού
  • Εκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, αφορά μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 έως 24 ετών και φτάνει τα 400 ευρώ ανά άτομο.
  • Προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε δήμους και φορείς του Δημοσίου. 
  • 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους δεν εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού 
  • Η καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος μέχρι €10.000

Όλα αυτά την ώρα που το Υπουργείο Εργασίας καταθέτει έφεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν για επιστροφή των αναδρομικών και εν μέσω αναμονής του έκτακτου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί αυτό στις 5 Νοεμβρίου και όλα βρίσκονται από την πλευρά των δανειστών «σε συζήτηση». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:36