search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Παζάρια από το ΔΝΤ: Περικόψτε τις συντάξεις για να κάνετε φοροελαφρύνσεις

01.11.2018 14:57
«Ουδέν σχόλιον» από το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Δραγασάκη - Θα «μιλήσει» τον Μάρτιο - Media
 
Η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις, θα ελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για αντιμέτρα και ελάφρυνση του φορολογικού βάρους, επανάλαβε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
 
Όπως είπε, τα προνομοθετημένα για το 2019 μέτρα έχουν ψηφιστεί εδώ και καιρό, συμπληρώνοντας ότι εκτιμά πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας.
 
Πάντως, ο κ. Ράις υπενθύμισε πως δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ κάποιο πρόγραμμα με την Ελλάδα, σημειώνοντας πως απλώς το Ταμείο βοηθάει στην μεταμνημονιακή εποπτεία.
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του Ταμείου από την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες και πως είναι απόφαση των ελληνικών αρχών η οποία θα ληφθεί με βάση το πρόγραμμα διαχείρισης υποχρεώσεων».
 
Όπως είπε, οι ελληνικές αρχές «έχουν μια σειρά επιλογών» και η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων είναι μια από αυτές. Σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και λόγω του «μαξιλαριού» ρευστότητας, άρα μπορεί να είναι υπομονετική στους σχεδιασμούς.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23