search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Ντροπή: Οδήγησαν Αλβανή μαθήτρια στη λιποθυμία καίγοντας μπροστά της αλβανική σημαία (Video)

01.11.2018 15:56
Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Η Τουρκία έχει καθήκον να συγκρατεί τις ροές - Κουρτς: Σας ευχαριστούμε που φυλάτε τα σύνορα της Ε.Ε. - Media

 

Ένα περιστατικό που δεν τιμάει την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου έλαβε χώρα στην όμορφη πόλη της Κρήτης.

Ομάδα μαθητών παρακείμενου ΕΠΑΛ εισέβαλε στον χώρο του ΤΕΙ Ρεθύμνου που τελεί υπό κατάληψη και, αφού αντικατέστησαν μία φθαρμένη ελληνική σημαία, έκαψαν δημοσίως μία αλβανική, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μαθήτρια αλβανικής καταγωγής να λιποθυμήσει από τον φόβο της και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε καταγγελία της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του ΤΕΙ, η κίνηση των μαθητών του ΕΠΑΛ «τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν. Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση.»

Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης του ΤΕΙ καλεί «τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες». Διακηρύσσει δε ότι δεν πρέπει να επιδεικνύεται «καμία ανοχή σε φασιστικές δράσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:54