search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος (PDF)

02.11.2018 13:35
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος (PDF) - Media

 

Το απόγευμα της Παρασκευής κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, υπογεγραμμένη από 50 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η δυνατότητα εκλογής του Ανώτατου Άρχοντα και από το λαό, η αλλαγή της νομοθεσίας για την ποινική ευθύνη των υπουργών, με κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων και με επεξήγηση ότι δεν περιλαμβάνονται τα αδικήματα που τελέσθηκαν επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους, είναι μεταξύ των 16 προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όλο πνεύμα των προτάσεων κινείται στο πλαίσιο όσων δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση και στις αλλαγές που αφορούν στη προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια καθώς και τα δίκτυα διανομής τους, που θα υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και θα τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει μόνο τα προς αναθεώρηση άρθρα που προτείνει αλλά και την κατεύθυνση της αναθεώρησής τους και ποιο θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο τους επικαλούμενος απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ορίζει ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να προσδιορίζει δεσμευτικά και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις καθώς και τι αλλάζουν στο Σύνταγμα:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:54