search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Αλβανία: Ελεύθεροι τα ξημερώματα οι ομογενείς που συνελήφθησαν

09.11.2018 06:37
Αλβανία: Ελεύθεροι τα ξημερώματα οι ομογενείς που συνελήφθησαν - Media

 

Ταλαιπωρία περίμενε την Πέμπτη δώδεκα άτομα που προσήχθησαν από τις αλβανικές αρχές, στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε. Στην κηδεία παραβρέθηκαν πάνω από 3.000 άτομα. 

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και τέσσερα στελέχη της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι στις 3 το πρωί και μετά από πολύωρη κράτηση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, που ήταν ένας εκ των προσαχθέντων, είπε μάλιστα ότι η αλβανική αστυνομία του έχει κατασχέσει το κινητό του με τη δικαιολογία ότι θα το εξετάσει εισαγγελέας.

Είπε ότι περίμεναν στο τμήμα έξι ώρες μέχρι να αρχίσουν να ρωτούν τα στοιχεία τους οι αλβανοί αστυνομικοί, ενώ πρόσθεσε ότι τον κατηγόρησαν πως κατά τη διάρκεια της κηδείας φώναζε αντιαλβανικά και σωβινιστικά συνθήματα, κάτι που όπως είπε δεν ίσχυε.

Σημείωσε ακόμα πως δέχτηκε απειλές ότι αν δεν δώσει τα στοιχεία του θα τον μεταφέρουν στα Τίρανα και θα τον οδηγήσουν σε δίκη. Πάντως είπε ότι δεν ασκήθηκε βία εναντίον τους από τους αλβανούς αστυνομικούς.

“Μάς είπαν ότι θα κάνουν εξακρίβωση στοιχείων για 20 λεπτά και μας κράτησαν επτά ώρες”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο πρώην έπαρχος Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης.

Ο κ. Ντούτσης είπε ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν μεν καλή, ωστόσο η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη ενώ επεσήμανε ότι όλοι τους μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με ξεχωριστά αυτοκίνητα, και μάλιστα στο αστυνομικό τμήμα τους φύλαγαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων, σε μία προσπάθεια απόπειρας εκφοβισμού τους.

“Για μία περίοδο θα υπάρχει εκφοβισμός, αλλά και κλίμα έντασης στην περιοχή”, εκτίμησε ο κ. Ντούτσης ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Κατσίφα, έκανε λόγο για χλιαρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Την πικρία των ομογενών για την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κηδεία του Κατσίφα μετέφερε στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης ο οποίος ήταν παρών. “Νιώθουν ότι τους έχουν αφήσει μόνους” τόνισε. Στην κηδεία βρέθηκε και άλλος βουλευτής της ΝΔ, ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι στην κηδεία βρέθηκε με εντολή του κόμματος, και δεν ήταν απλώς προσωπική πρωτοβουλία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28