12/07/2020 19:21:49

Χ.Α.: Συνεχίστηκε το σφυροκόπημα στο τραπεζικό ταμπλό

Χ.Α.: Συνεχίστηκε το σφυροκόπημα στο τραπεζικό ταμπλό - Media

 

"Με τις υπόλοιπες, μη τραπεζικές, μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, κάθε εκτίμηση για το τελικό πρόσημο του γενικού δείκτη, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, όμως για την βραχυπρόθεσμη τάση οι εν δυνάμει πωλητές δείχνουν να διατηρούν συγκριτικό πλεονέκτημα, αν συνυπολογιστεί και η επιφυλακτική - ευμετάβλητη εικόνα των διεθνών αγορών" ανέφερε ο επίλογος του ενδοσυνεδριακού σχολίου και η τελική εικόνα της εγχώριας αγοράς, έδειξε να δικαιώνει τους απαισιόδοξους.

Παρά την ευδιάκριτη υποχώρηση του τζίρου και το ανοδικό ξεκίνημα, η συνεχιζόμενη πίεση των τιμών στον τραπεζικό κλάδο, κάτι που επιβεβαιώνει και το τελικό -5,42% του τραπεζικού δείκτη, οδήγησε τους βασικούς δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου προς χαμηλότερα επίπεδα, έστω και αν έδωσαν κάποιες βοήθειες, λίγα από τα μη τραπεζικά bluechips.

Πηγή: Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.