search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:10
MENU CLOSE

Γεννηματά: Από τη μιζέρια, στο άλμα στο κενό του Α. Τσίπρα, στο βωμό της αγοράς του Κ. Μητσοτάκη

20.11.2018 12:27
Γεννηματά: Από τη μιζέρια, στο άλμα στο κενό του Α. Τσίπρα, στο βωμό της αγοράς του Κ. Μητσοτάκη - Media

 

Ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και στη ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις προτάσεις που κατέθεσε, ως σχέδιο νόμου, το Κίνημα Αλλαγής για να ξεπεράσει οριστικά η Ελλάδα την κρίση και να μπέι σε τροχιά ανάπτυξης.

«Είναι ώρα ενώπιον του Ελληνικού λαού όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δεσμευθούμε πως με συγκεκριμένο τρόπο θα ανταποκριθούμε στην απαίτηση και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών για αξιοπρέπεια. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει το ταχύτερο να μπούμε πάλι σε τροχιά Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης. Αυτή η Πρόταση είναι απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές. Αυτές που de facto εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Η Πρόταση μας αυτή δεν έχει “ημερομηνία λήξης” τις εκλογές. Αποτελεί για μας βάση για το Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου και την έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, ενώπιον εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ηγετικών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για πολιτική μιζέριας και πως με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα δεν μπορεί να περάσει γρήγορα στην ανάπτυξη. «Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας. Γιατί αυτά τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, βάζουν θηλιά στο λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος», είπε και πρόσθεσε ότι «Νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει ότι του παίρνει πολλά. Του παίρνει 10 και του επιστρέφει 1. Και του αφαιρεί τη δυνατότητα να φύγει οριστικά από τη στασιμότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Και έχει το θράσος ο κ.Τσίπρας, να καλεί τους Έλληνες να τον ευγνωμονούν, ο “Κύριος 10-1″».

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε έντονα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ λέγοντας ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να πετύχει τη συντηρητική παλινόρθωση. Υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη. Αμφισβητεί τα εργασιακά δικαιώματα, εξαγγέλλει νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες».

«Από τη μιζέρια του Τσίπρα στο άλμα στο κενό, στο βωμό της αγοράς του Μητσοτάκη. Δεν αξίζει αυτό στους Έλληνες», τόνισε η κ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «κόντρα στο νοσηρό κλίμα σκανδαλολογίας που για λόγους αντιπερισπασμού καλλιεργεί η Κυβέρνηση»,όπως είπε και «στην πόλωση που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ΝΔ συντηρούν για εκλογικά οφέλη, επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής». Ζήτησε από όλες τις κοινωνικές ομάδες να ενώσουν μαζί το Κίνημα Αλλαγή τις δυνάμεις τους. «Δημιουργούμε τις συνθήκες για την ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ζητάμε καθαρή εντολή για να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή, με πρωταγωνιστικό ρόλο, να ανταποκριθούμε στην απαίτηση αξιοπρέπειας για τη χώρα και τους πολίτες. Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Παρουσιάζοντας τη πρόταση νόμου του Κινήματος εξήγησε ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ακόμη και μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο του τρέχοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που έχει συμφωνήσει για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με σωστή κατανομή και αξιοποίηση των πόρων του-του δημοσιονομικού χώρου- κόντρα στις σημερινές πελατειακές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής κινείται σε 2 κεντρικούς άξονες:

Ο πρώτος δίνει κίνητρα για την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου, την δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας και απεγκλωβίζει την επιχειρηματικότητα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας από την υπερφορολόγηση και τα «καθηλωτικά δεσμά» των Κυβερνητικών πολιτικών.

Ο δεύτερος ενισχύει την κοινωνική Δικαιοσύνη, αποκαθιστούμε την Κοινωνική Συνοχή. «Διορθώνουμε αδικίες, ενισχύουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, προστατεύουμε τους αδύναμους, τους ανήμπορους ηλικιωμένους. Εντάσσουμε πλήρως τα άτομα με αναπηρία στην ενεργό ζωή. Επισημαίνω και πάλι ότι για μας η κάλυψη αυτών των προτεραιοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, ανέφερε ότι «με τις προτάσεις μας συγκεκριμένα:

1) Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά από το 29 στο 20% την άμεση μείωση των φόρων στην παραγωγή και στον τουρισμό, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Με την δραστική μείωση των εισφορών επαγγελματιών/μικρομεσαίων και θέσπιση ανώτατου πλαφόν, 675 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα πάνω από 37.000 το χρόνο.

Με ισχυρά κίνητρα για τους νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες (με 3 έτη απαλλαγή φόρων και εισφορών).

Με την παροχή δεύτερης ευκαιρίας και τη διευκόλυνση ένταξης των ΜΜΕ στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό».

2) Στηρίζουμε τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή.

Μειώνουμε την φορολογία στο 13%, όπως και τις υψηλές εισφορές αποσυνδέοντας τες από το φορολογητέο εισόδημα. Προστατεύουμε τις «επιδοτήσεις» της ΚΑΠ, καθιερώνοντας το αφορολόγητο. Δίνουμε κίνητρα για την συμμετοχή σε ομάδες παραγωγής.

3) Στηρίζουμε τα Ελληνικά Νοικοκυριά.

Με την πλήρη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα. Με την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Με την επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στα προ των μειώσεων επίπεδα.

4) Ενισχύουμε εργαζόμενους και άνεργους, αντιμετωπίζουμε την παγίδα της φτώχειας.

Ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ενισχύουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις, επαναφέροντας τον θεσμό της επέκτασης και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Κατοχυρώνουμε τα εργασιακά δικαιώματα επαναφέροντας τον θεσμό της μετενέργειας των συβάσεων. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κίνητρο τη μείωση της φορολογίας με απλό τρόπο. Για κάθε 100 ευρώ που θα καταβάλλει ο εργοδότης για νέες προσλήψεις, θα απαλλάσσεται από την φορολογία για 150. Αντιμετωπίζουμε την παγίδα επιδοτούμενης φτώχειας με εργασιακή επανένταξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

5) Καταργούμε ακραίες αδικίες και ρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου)

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ και 700 ευρώ για το ζευγάρι. Κατάργηση της αδικίας για τις συντάξεις χηρείας. Μείωση της εισφοράς για περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.

6) Στηρίζουμε ΑμεΑ και Ηλικιωμένους

Αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με ένταξη του στις κοινωφελείς επιχειρήσεις και στους Δήμους. Καθολική παροχή διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες. Μέτρα στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Μέτρα κοινωνικής προστασίας και ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην εργασία. Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για ‘Ατομα με Αναπηρία.

7) Επαναφέρουμε στην Ελληνική Δημοκρατία τον έλεγχο Δημόσιας Περιουσίας.

Το Υπερταμείο περνά σε Ελληνικά χέρια. Το Εποπτικό Συμβούλιο επιλέγεται με απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Εξαιρούνται από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο, το σύνολο των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων και επανεξετάζεται η λίστα που έδωσε η Κυβέρνηση.

8) Ενισχύουμε τη Νησιωτική Πολιτική

Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα Νησιά και συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης όλων των νησιών της χώρας. Επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλα τα νησιά, χωρίς εξαιρέσεις.

9) Προστατεύουμε την α΄ κατοικία και προωθούμε μέτρα για βιώσιμη και οριστική ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών

Προστασία α΄ κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς. Εφαρμόζουμε έλεγχο πόθεν έσχες για τους πλειοδότες ακινήτων μεγάλης αξίας στους πλειστηριασμούς. Βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη Φορολογική Διοίκηση και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έως εκατόν είκοσι δόσεις και με προκαταβολή 5%».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30