17/02/2020 21:27:54

Εικόνα γενικευμένου sell off στο Χ.Α.

Εικόνα γενικευμένου sell off στο Χ.Α. - Media

 

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, η εμφατική επιστροφή των πωλητών στα ελληνικά ομόλογα και οι συνεχιζόμενες, αναγκαστικές, πωλήσεις στον τραπεζικό κλάδο, είχαν σαν αποτέλεσμα η τελική εικόνα στο Χ.Α. να θυμίζει γενικευμένο "sell off" και απόλυτη επικράτηση των πωλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν διασώθηκε έστω και ένας τίτλος που να ολοκληρώσει την συνεδρίαση αμετάβλητος, ενώ αισθητή ήταν και η αύξηση του τζίρου.

Και αν η εγχώρια αγορά είναι "συνηθισμένη" στην εικόνα "ξεπουλήματος" στο τραπεζικό ταμπλό, η τελική εικόνα στα μη τραπεζικά blue chips, εκτίναξε τις ανησυχίες στο ζενίθ.

Ασφαλώς και το τελικό -6,34% του τραπεζικού δείκτη, δίνει μία πρώτη "γεύση" από αυτό που συνέβη στο τραπεζικό ταμπλό, όπως και το γεγονός ότι ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.