search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Δεν έγινε μέλος της Interpol το Κόσοβο

20.11.2018 18:00
Η Ιντερπόλ στέλνει ομάδα ειδικών στη Βηρυτό - Media

 

Το Κόσοβο δεν κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους που θα το καθιστούσαν μέλος της Interpol, καθώς 68 κράτη ψήφισαν υπέρ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της υπηρεσίας, 51 κράτη ψήφισαν κατά και 16 απείχαν, τη στιγμή που η Πρίστινα χρειαζόταν τα δύο τρίτα των ψήφων.

Η κυβέρνηση του Χατσίμ Θάτσι εξέφρασε τη βαθιά της απογοήτευσή για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να γίνει μέλος αυτής της διεθνούς αστυνομικής οργάνωσης που καταπολεμά το διεθνές έγκλημα.

«Η εκστρατεία που διεξήχθη από τη Σερβία έδειξε ότι είναι αντίθετη με την ιδέα της ομαλοποίησης των σχέσεων της με το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε η κυβέρνηση της Πρίστινα.

Σύμφωνα με αναλυτές αυτή η αποτυχία σηματοδότησε άλλη μια ήττα στη διπλωματική μάχη του Κοσόβου κατά της Σερβίας στις διαδικασίες προσχώρησης της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44