search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Βίντεο με τους αιχμάλωτους Ουκρανούς ναύτες να «παραδέχονται» ότι μπήκαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα (Video)

28.11.2018 09:50
Βίντεο με τους αιχμάλωτους Ουκρανούς ναύτες να «παραδέχονται» ότι μπήκαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα (Video) - Media

 

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιμετωπίζουν την πιο επικίνδυνη κρίση στις σχέσεις τους μετά από τα γεγονότα στην Κριμαία.

Οι ρωσικές αρχές άνοιξαν πυρ και συνέλαβαν τρία μικρά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας και τα πληρώματά τους την Κυριακή στην Αζοφική Θάλασσα, στα ανοικτά της Κριμαίας. Το ουκρανικό ΠΝ κατήγγειλε μια «επίθεση» των ρωσικών δυνάμεων, που χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον των πλοίων του. Η Ρωσία κατήγγειλε μια «προκλητική ενέργεια» της Ουκρανίας.Οι ρωσικές αρχές άνοιξαν πυρ και συνέλαβαν τρία μικρά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας και τα πληρώματά τους την Κυριακή στην Αζοφική Θάλασσα, στα ανοικτά της Κριμαίας. Το ουκρανικό ΠΝ κατήγγειλε μια «επίθεση» των ρωσικών δυνάμεων, που χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά εναντίον των πλοίων του. Η Ρωσία κατήγγειλε μια «προκλητική ενέργεια» της Ουκρανίας.

Η ένταση στην περιοχή δεν έχει ακόμα εκτονωθεί, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε την ανάπτυξη συστημάτων S-400 κοντά στα σύνορα και ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε για κίνδυνο ρωσικής εισβολής.

Πριν από λίγο οι Ρωσικές αρχές έδωσαν βίντεο στη δημοσιότητα όπου οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί ναύτες παραδέχονται πως εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

«Στο δρόμο προς τη Μαριούπολη, στα στενά του Κερτς προειδοποιηθήκαμε ότι μπήκαμε σε ρωσικά ύδατα. Τα ρωσικά πλοία μας ζήτησαν να μας ελέγξουν αλλιώς θα μας πυροβολούσαν και θα μας βύθιζαν» λέει ένας ναύτης ενώ κάποιος άλλος συμπληρώνει: «Παραβιάζαμε τη Ρωσική νομοθεσία, έπρεπε ή να εγκαταλείψουμε τα ύδατα ή να σταματήσουμε».

Η δύση πάντως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τους ναυτικούς, κατηγορεί τη Ρωσία ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο και έγινε κάτω από απειλές προς τους ναύτες.

Σε κάθε περίπτωση οι 24 Ουκρανοί θα περάσουν από Ρωσικό δικαστήριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16