04/06/2020 02:46:47

Γιατί οι νέοι... αποφεύγουν το σεξ;

Οι πιο παράξενοι νόμοι περί... σεξ στον κόσμο - Media

 

Μοιάζει με τεράστια αντινομία, αλλά σε μια εποχή του η ανεκτικότητα και η αποδοχή στο σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα υψηλή, όλες οι στατιστικές μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι νέοι μοιάζουν να απέχουν από το σεξ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες, ο μέσος ενήλικας κάνει σεξ 62 με 54 φορές τον χρόνο. Από το '90 και μετά η σεξουαλική ζωή νεαρών ανδρών και γυναικών γνωρίζει μαρασμό και αυτό κατά τους επιστήμονες αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν περνάμε πια μεγάλο μέρος της ζωής μας ως ζευγάρια.

Την ίδια στιγμή, από την ίδια χρονική περίοδο και μέχρι σήμερα, έχει εκτοξευθεί το ποσοστό αυτοϊκανοποίησης τόσο των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών. Ειδικότερα, οι άντρες έχουν διπλασιάσει αυτό το ποσοστό αγγίζοντας το 54% το 2014, ενώ οι γυναίκες για το ίδιο έτος έχουν τριπλασιάσει το ποσοστό τους με 26%.

Εννοείται ότι στην αποχή από το σεξ έχουν παίξει ρόλο τόσο το Διαδίκτυο και τα social media, όσο και η εποχή της πολιτικής ορθότητας στην οποία ζούμε: οι απεικονίσεις της ζωής μας στα κοινωνικά δίκτυα είναι κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές, δημιουργώντας σεξουαλικές προσδοκίες που η πραγματική ζωή απλώς δεν μπορεί να αντέξει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, υπάρχει πλέον ένας γενικευμένος δισταγμός στο φλερτ, ειδικά από την πλευρά των αντρών καθώς η οποιαδήποτε παρανόηση μπορεί να δημιουργήσει υποψίες για παρενόχληση... Και μετά είναι και το ζήτημα της σεξουαλικής δυσανεξίας: ένα 30% των γυναικών παγκοσμίως βιώνουν κολπικό πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Οι περισσότερες αποφεύγουν να το συζητήσουν με τον σύντροφό τους, θεωρώντας ως δεδομένο το ότι ο πόνος συνοδεύει το να είναι κανείς γυναίκα. Ωστόσο, σε ένα μεγάλο ποσοστό η ερώτηση που αφορά την αποχή από το σεξ, απαντιέται κυρίως από το ότι στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι περνούν δυσανάλογα μεγάλος μέρος της ζωής τους χωρίς σταθερό σύντροφο, αλλά κυρίως μόνοι τους.

Πληροφορίες: lifo.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.