search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Αδιανόητο: Πιστοποίησαν ποσοστό αναπηρίας μόνο 50% σε Κρητικό με ακρωτηριασμένο πόδι

06.12.2018 09:04
Αδιανόητο: Πιστοποίησαν ποσοστό αναπηρίας μόνο 50% σε Κρητικό με ακρωτηριασμένο πόδι - Media

 

Έκκληση απευθύνει ένας 57χρονος Ηρακλειώτης, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κ. Στέργιος Βιδάκης μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, για την δύσκολη καθημερινότητά του, καθώς πέρασε από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) όπου του πιστοποιήθηκε ποσοστό αναπηρίας 50%, κάτι αδιανόητο καθώς ο ίδιος έχει ακρωτηριασμένο το αριστερό του πόδι, φλεγμονή στο δεξί, δύο κατάγματα στον αυχένα, σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και διαβήτη.

Όπως αναφέρει το ekriti, για το ακρωτηριασμένο πόδι του είπαν ότι… θα το ξαναδούν σε τρία χρόνια…

Ο κ. Βιδάκης διερωτήθη ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία οι γιατροί που έρχονται από την Αθήνα, αποφασίζουν για τα ποσοστά αναπηρίας.

«Αν δεν υπήρχε μία κυρία στη γετονιά, η οποία να με φροντίζει, δεν θα μπορούσα να ζήσω. Έπαιρνα σύνταξη 740 ευρώ, και τώρα 410, όταν μόνο για τις βιταμίνες που χρειάζομαι το μήνα, οι οποίες δεν συνταγογραφούνται, δίνω 130 ευρώ! Η κατάσταση είναι τραγική»

Ο κ. Βιδάκης, είπε ότι θα περάσει ξανά από την επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου 2019, με την ελπίδα η κατάστασή του να αντιμετωπιστεί.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:36