search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:34
MENU CLOSE

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι αστυνομικοί για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

12.12.2018 11:49
20/2/2016 - Media

 

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης σε απολογία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που απαγγέλθηκε σε βάρος τους μετά τη μελέτη των βίντεο, τα οποία έχουν ληφθεί για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι έπληξαν το θύμα «με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει. Συνεπεία των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στον θάνατο του ανωτέρω».

Οι αστυνομικοί φέρονται να ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:34