search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Επεισόδια στo συλλαλητήριο

12.02.2012 18:12
Επεισόδια στo συλλαλητήριο - Media

Επεισόδια, τραυματισμοί, πετροπόλεμος, μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στη μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκσν για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δείτε λεπτό προς λεπτό το χρονικό των επεισοδίων.

Επεισόδια, τραυματισμοί, πετροπόλεμος, μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στη μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκσν για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δείτε λεπτό προς λεπτό το χρονικό των επεισοδίων.

01:00 Δήλωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για τα επεισόδια:

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται έξω από αυτή την αίθουσα, που δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι βανδαλισμοί, η βία και η καταστροφή δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους σας και στους πολίτες που μας παρακολουθούν για ψυχραιμία και καταλλαγή. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων συγκρούσεων. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν συγκροτημένη κοινωνία. Και όταν έρθει η ώρα, ο λαός που είναι και ο υπέρτατος κριτής θα εκφραστεί».

00:15 Πάνω από 40 πυρκαγιές σε κτήρια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή η πυροσβεστική εμποδίστηκε από συγκεκριμένους διαδηλωτές.

23:50 Την απομάκρυνση του Χρήστου Παπουτσή ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

23:45 Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα εμπορίας όπλων στην Ομόνοια.

23:40 Μέχρι στιγμής 54 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

23:30 Το ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τα επεισόδια στην Αθήνα:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.

Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων».

23:20 Οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καίνε την Αθήνα, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

23:00 Έως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται του κουκουλοφόρους, διερωτήθηκε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας εφιαλτική τη σημερινή νύχτα.

22:50 23 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάκρεια απόπειρας κατάληψης του Δημαρχείου της Αθήνας.

22:40 Φωτιά στη συμβολή Αμερικής και Σταδίου, δίπλα στα γραφεία του ΔΝΤ. Συνολικά υπάρχουν 19 φωτιές.

22:30 Απόπειρα κατάληψης στο Δημαρχείο της Αθήνας.

22:20 Πάνω από 100 αστυνομικοί είναι τραυματίες.

22:10 35 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

22:00 Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από κουκουλοφόρους στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας.

21:55 Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 22 προσαγωγές

21:30 Στις φλόγες και ο κινηματογράφος «Αττικόν», τουλάχιστον 24 οι τραυματίες.

20:50 Φωτιά και στον Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου και σε δύο άλλες τράπεζες.

20:45 Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κατάστημα Costa Boda στην Σταδίου. Καίγεται ολοσχερώς. Η φωτιά έχει επεκταθεί και στον διπλανό κινηματογράφο Απόλλων.

20:15 Πέταξαν μολότοφ σε τράπεζα στην Πλατεία Κοραή. Καίγεται όλη η τράπεζα και κινδυνεύουν όλα τα γύρω κτίρια να πάρουν φωτιά.

 

19:42 Φωτιά από μολοτοφ στο κατάστημα Starbucks  στην πλατεία Κοραή.  Καίγονται καρέκλες και τραπεζοκαθίσματα.

19:36 Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

19:20 Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις την ώρα που εισερχόταν στη Βουλή: «Θέλω να πάω μέσα να τους δω στα μάτια. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον θάνατο της Ελλάδας. Στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσαμε και τις δύο φόρες (Κατοχή, Χούντα). Θα νικήσουμε και τώρα. Από εδώ και πέρα αρχίζει η βαριά λέξη προδοσία. Πάω να τους το πω».

19:05 Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου.

19:00 Φτάνει στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην Σταδίου.

18:55 Τα επεισόδια γίνονται πλέον στους γύρω δρόμους, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας και όχι στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

18:40 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-κουκουλοφόρων

18:21 Μεγάλη ένταση στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

18:15 Συνεχείς εκρήξεις από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

18:06 “Πήγαμε στο ραντεβού που είχαμε με το λαό στην πλατεία Συντάγματος. Δυστυχώς μας έριξαν χημικά. Είναι δυνατόν με τέτοια μέσα να επιβληθούν τα νέα μέτρα στον ελληνικό λαό. Δεν έχουν ιδέα τι θα πει εξέγερση του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αφανισμού του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να περάσουν”, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.

18:05 Σύμφωνα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο μόλις πήρε τον Μανώλη Γλέζο από το Σύνταγμα λόγω της ρίψης χημικών. Φορουσε αντιασφυξιογόνο μάσκα.

18:02 Εντολή δόθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση της αστυνομίας για να αδειάσει η πλατεία Συντάγματος.

18:00 Αποπνικτική η ατμόσφαιρα μπροστά από τη Βουλή, λόγω των δακρυγόνων και της χρήσης χημικών.

17:45 Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικό φυλάκιο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής και τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα

17:35 Διαδηλωτές έριξαν πέτρες και καπνογόνο στους αστυνομικούς.

17:20 Ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

 

 

17:00 Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ συνεχής είναι η προσέλευση των πολιτών στο Σύνταγμα

16:30 Ήδη έχει μαζευτεί πολύς κόσμος μπροστά από τη Βουλή. Όλα δείχνουν ότι η συγκέντρωση θα είναι μεγάλη και με παλμό.

 

 

http://images.watchit.gr/?h=373&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/12-02-2012/12plateia7.JPG

 


14:00 Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Κλειστός θα μείνει από το πρωί της Κυριακής ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, με υπόδειξη της αστυνομίας

«Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή τους και στη σημερινή απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων στην Αθήνα και στην περιφέρεια συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιδημοκρατικά και εξοντωτικά μέτρα του νέου Μνημονίου που εκβιαστικά επιβάλλουν οι δανειστές της Τρόικα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή συμμετέχουν και ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος οι οποίοι καλούν τους πολίτες σε συστράτευση «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση, με κοινή δήλωσή τους:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:48