search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:36
MENU CLOSE

Η δήλωση Καμμένου «δείχνει» εκλογές τον Φεβρουάριο 

13.12.2018 13:10
Η δήλωση Καμμένου «δείχνει» εκλογές τον Φεβρουάριο  - Media

 

Την παραίτησή του από το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων. 

Για πρώτη φορά ο Π. Καμμένος δηλώνει δημοσίως ότι θα παραιτηθεί από υπουργός σε περίπτωση που η συμφωνία εγκριθεί από τα Σκόπια. Τις προηγούμενες ημέρες την είχε χαρακτηρίσει νεκρή, προκαλώντας νέα σκληρή απάντηση από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είπε ότι «πεθαμένος είναι εκείνος και το κόμμα του».

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου, έρχεται με την προεκλογική μάχη να έχει ξεκινήσει για τα καλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι ένα βήμα πριν έρθει στην ελληνική βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος, φοβάται εκλογικό αιφνιδιασμό από το Μαξίμου και προειδοποιεί με βολές. 

Στην ουσία, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ φοβούμενος ότι η στρατηγική του Μαξίμου είναι εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές και αφού ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή, χτυπάει την πόρτα και ενημερώνει ότι η στήριξη του δεν είναι βέβαιη. 

Όπως όλα δείχνουν η Συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ θα έρθει στην ελληνική βουλή, στα μέσα Ιανουαρίου. Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν αποκλείουν οι εκλογές να γίνουν «μέχρι και τον Μάρτιο», αφού και το οικονομικό περιβάλλον βοηθά τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να κάνει έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, στον οποίον θα έχει και αφήγημα (Συντάξεις, τέλος Μνημονίου, επιδόματα, παροχές κτλ). 

Δημοσίως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται κατηγορηματικός όταν ερωτάται για την ημερομηνία των επόμενων εκλογών και τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.  Άλλωστε ουδείς στην κυβέρνηση μπορεί να αρνηθεί ότι ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου σταθμίζουν συνεχώς παράγοντες και μεταβλητές. 
 
Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση είναι ανοικτή και όλες οι πιθανές εξελίξεις αποκτούν τον δικό τους συντελεστή βαρύτητας.

Τέλος, ποτέ στα χρονικά δεν εξαρτήθηκε θέση Υπουργού από κοινοβουλευτική διαδικασία άλλης χώρας. Ο Πάνος Καμμένος στην ουσία, δείχνει Σκόπια για το πολιτικό του μέλλον. «Αν περάσει, φεύγω», «αν δεν περάσει, μένω» και ανάμεσα σ’αυτές τις προτάσεις ο Πάνος Καμμένος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15