search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Η ώρα της «Υπατίας»! – Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας

08.01.2019 18:44
Η ώρα της «Υπατίας»! - Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας  - Media

 

Μετά τον «Ραφαήλ», τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», η «Υπατία» είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, το τέταρτο κατά σειρά σε διάστημα δέκα ημερών, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκη και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου και από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 8 έως 9 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες. Την Πέμπτη, αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36