search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Δεν τα κατάφερε ο κινεζικός σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη (video)

17.01.2019 06:57
Δεν τα κατάφερε ο κινεζικός σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη (video) - Media

 

Λίγες ώρες άντεξε μόνο ο σπόρος βαμβακιού από την Κίνα που βλάστησε δημιουργώντας ελπίδες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργήσουν το δικό τους φαγητό στο φεγγάρι.

Ο σπόρος που βλάστησε όσο διάστημα το σημείο που βρισκόταν στη Σελήνη ήταν από την πλευρά του Ήλιου, δεν άντεξε στην παγωμένη νύχτα του φεγγαριού.
 

Όταν, δηλαδή, η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο σπόρος που άφησε η αποστολή Chang’e-4 μπήκε στο σκοτάδι τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες μέχρι -170 βαθμούς Κελσίου «σκοτώνοντας» το βλαστό.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, ήταν αναμενόμενη για τους επιστήμονες που οργάνωσαν το πείραμα. «Ζωή δεν μπορεί να αντέξει στη νύχτα της Σελήνης» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ζιέ Γκενξίν.
 

Η Κινεζική υπηρεσία διαστήματος διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ο βλαστός που δεν άντεξε θα αποσυντεθεί στο σφραγισμένο δοχείο μέσα στο οποίο μεταφέρθηκε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον της Σελήνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50