search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:54
MENU CLOSE

Ηλεκτρικές Κουβέρτες: Μάθετε ποιους κινδύνους κρύβουν – Ο τρόπος να προστατευτείτε

19.01.2019 08:16
Ηλεκτρικές Κουβέρτες: Μάθετε ποιους κινδύνους κρύβουν - Ο τρόπος να προστατευτείτε - Media

 

Μια άνετη και ζεστή ηλεκτρική κουβέρτα βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις αρκετών ανθρώπων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες εξοικονομούν αρκετά χρήματα σε σχέση με τη θέρμανση όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, έχουν όμως και κάποιους κινδύνους. Χρησιμοποιήστε τις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μειώσετε τους κινδύνους που περιγράφουμε παρακάτω.

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία Γύρω από κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές κουβέρτες. Παρόλο που παράγουν ιδιαίτερα χαμηλή συχνότητα, η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα πεδία μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις για την υγεία, όπως για παράδειγμα δερματικά προβλήματα. Επίσης, λόγω της πολύ κοντινής επαφής με το σώμα τα πεδία αυτά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα έμβρυα των εγκύων γυναικών.

Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα πεδία μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις για την υγεία.

Υπερθέρμανση Η υπερθέρμανση του σώματος από τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας είναι ένας κίνδυνος ιδιαίτερα για όσους έχουν διαβήτη και άλλες ιατρικές παθήσεις. Ένας άνθρωπος με διαβήτη ενδεχομένως να μην μπορεί να αναγνωρίσει πόσο ζεστή είναι μια ηλεκτρική κουβέρτα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει σε ακραίες περιπτώσεις εγκαύματα. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους – η μεγάλη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο.

Η υπερθέρμανση του σώματος από τη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος.

Κίνδυνος φωτιάς Το ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέεται με την ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί να βραχυκυκλώσει αν φθαρεί. Γι αυτό μην τοποθετείτε το καλώδιο μεταξύ του στρώματος και του κρεβατιού, καθώς όταν καλύπτεται αυξάνεται η θερμοκρασία του με κίνδυνο να αυξηθούν οι πιθανότητες βραχυκυκλώματος και φωτιάς.

Μην τοποθετείτε το καλώδιο μεταξύ του στρώματος και του κρεβατιού.

Κακή χρήση Η ακατάλληλη χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας την μετατρέπει σε έναν κίνδυνο που βρίσκεται στο κρεβάτι σας. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή όσον αφορά το πλύσιμο και την γενικότερη χρήση της ώστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ενδεχόμενους κινδύνους από καταστροφή των καλωδίων.

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48