search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Τι σημαίνει η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού – Ποια προνόμια χάνονται

21.01.2019 08:35
Στα σκαριά το νέο κόμμα με στελέχη από το «Ποτάμι» - Η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη  - Media

 

Μετά και τη σημερινή αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, οδηγεί και στη διάλυση της ομάδας της βουλής. 

Οι τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού πλέον θεωρούνται ανεξάρτητοι, αφού βάσει του Κανονισμού της Βουλής το όριο για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι οι 5 βουλευτές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της, συνεπώς δεν δικαιούται πλέον να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.

Παράλληλα, χάνεται το δικαίωμα που είχε το κόμμα να ορίζει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομελείας και εισηγητή στα νομοσχέδια, καθώς και η διάθεση γραφείων στη Βουλή όπως και μετακλητών υπαλλήλων. 

Ερωτηματικό αποτελεί το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, την οποία κατέχει για το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:31